FIPRESCI-prisen i Haugesund gikk til «Euthanizer» fra Finland

FIPRESCI-prisen under Den norske filmfestivalen i Haugesund gikk i år til finske Euthanizer, regissert av Teemu Nikki.

Juryens begrunnelse:

«For enhver forfatter eller regissør er det en stor utfordring å lage originale versjoner av veletablerte sjangerformer, men det er nettopp det regissør og manusforfatter Teemu Nikki har fått til med den herlig mørke Euthanizer. Den står seg godt i forhold til temaene som vi har kommet til å elske fra det beste av finsk film. Helt fra fortekstene og de første bildene er det klart at tilskueren har en sprudlende og uforutsigbar reise i vente.»

FIPRESCI-prisen tildeles beste nordiske film, og deles ut av en jury oppnevnt av det internasjonale filmkritikerforbundet FIPRESCI. Årets jury besto av Britt Sørensen, Anzhelika Artyukh og James Evans.

Det nordiske programmet ser du her og her er omtalen av vinnerfilmen.

Dette er tredje gang denne prisen deles ut i Haugesund. Tidligere vinnere ser du her.