Filmkritikerprisen deles ut torsdag 22. mars kl. 12.00 på Engebret i Oslo

Filmkritikerne har kåret den beste norske film i 2017, og utdelingen vil finne sted torsdag 22 mars kl. 12.00 på Engebret Café i Oslo.

Arrangementet er åpen for pressen og spesielt inviterte.

Tradisjonen tro vil Norsk filmkritikerlag dele ut den årlige Filmkritikerprisen for beste norske langfilm i kinodistribusjon det foregående kalenderår. En nyhet i år er en pris for beste skuespillerprestasjon.

Laget skal dermed i tillegg til hovedprisen dele ut tre andre priser: Beste skuespiller og beste fagfunksjon i en norsk film innen samme periode, og Budbringeren, en hederspris til en person/organisasjon som har beriket filmkulturen gjennom å spre kunnskap, engasjement og entusiasme for film som kunstuttrykk.

I forbindelse med utdelingen arrangerer nettmagasinet Montages i samarbeid med Norsk filmkritikerlag en paneldebatt om det norske filmåret i fjor, samme kveld i Kunstnernes Hus Kino kl. 19.00.

De nominerte filmene for hovedprisen er: Hva vil folk si (regi: Iram Haq), Hoggeren (regi: Jorunn Myklebust Syversen) og Thelma (regi: Joachim Trier).

Det er i år 68 år siden prisen ble utdelt for første gang, til Gategutter, regissert av Arne Skouen. Prisen går til filmen som helhet og blir vanligvis tatt imot av regissøren.

Det vil bli intervjumuligheter med vinnerne.

Oversikt over tidligere vinnere av Filmkritikerprisen finner du her og Budbringeren her.