Filmkritikerprisen i Haugesund til «Toni Erdmann»

Filmkritikerprisen i Haugesund gikk til Toni Erdmann, regissert av Maren Ade.

Juryens begrunnelse:
«Årets vinner av Den norske filmkritikerprisen i Haugesund er like klok som den er overraskende og morsom. Filmen handler om en far og en datter, og humoren springer ut av den tause dialogen mellom de to, som sliter med å møte hverandres blikk. Skuespiller Sandra Hüllers antydende kroppsspråk er en studie i komisk underspill i relasjon til sin motspiller Peter Simonischek. Filmskaperen er en skarp, men samtidig tålmodig observatør, med dyp kjærlighet til hovedpersonene, som inviterer publikum til å delta i hver eneste scene. Årets vinner er noe så sjeldent som en komedie med dyp klangbunn og stor gjensynsverdi».

Filmen er produsert av Komplizen Film og distribueres av og distribueres av Arthaus.

Juryen har bestått av Mode Steinkjer (leder), Øyvor Dalan Vik og Lars Ole Kristiansen.