Filmkritikerprisen i Grimstad til Gutten er sulten

Prisen for beste norske kortfilm under Kortfilmfestivalen gikk altså til Gutten er sulten, regissert av Kenneth Karlstad.

Juryens begrunnelse: Vinneren av Filmkritikerprisen er et realt knyttneveslag av en film. På svært suggererende vis utnytter den filmmediets fulle audiovisuelle kraft, samtidig som den overveldende formen aldri står i veien for innholdet – som heller ikke er uten sårhet og fine nyanser. Med pustberøvende bravur og en nærmest hallusinatorisk subjektivitet forteller filmen en klassisk historie på nyskapende vis, og tar oss med til et miljø vi ikke har sett mye av i norsk film. En på alle måter svært imponerende film, laget av en ung filmskaper vi utvilsomt kommer til å se mer av framover.

Hedrende omtale gikk til Granateple, regissert av Brwa Vahabpour.

Juryens begrunnelse: Juryen har valgt å gi hederlig omtale til en kortfilm som skildrer et røft øyeblikk i en vanskelig oppvekst, men hvor filmskaperen likevel har klart å inkorporere både cinematisk poesi og hjertevarm godhet. Vi velger å fremheve denne kortfilmen fordi den klarer dette med ydmykhet: Historien og personene er det viktige — ikke filmskaperens bravur. I tillegg inneholder den en av årets beste skuespillerprestasjoner, fra Mina Omar, som vi håper å se mer av.

Norsk filmkritikerlags jury har bestått av Aleksander Huser (frilanser, blant annet for Cinema og Ny Tid), Nicolai Berg Hansson (frilanser for Filmmagasinet) og Emilio Sanhueza (frilanser for Bergens Tidende).

Liste over prisvinnere gjennom tidene finnes her, og alle juryenes sammensetning her. Liste over alle vinnerne under årets festival er her. Konkurranseprogrammet besto av følgende filmer.