Filmkritikerprisen i Grimstad til A Place We Call Reality

Prisen for beste norske kortfilm under Kortfilmfestivalen gikk altså til A Place We Call Reality, regissert av Kristoffer Borgli.

Juryens begrunnelse: Vinneren av Filmkritikerprisen er en visuelt leken fortelling om et evig aktuelt tema: vår leting etter mening i tilværelsen. Som samfunnskommentar balanserer filmen mellom humor og alvor, og retter et gåtefullt, men skarpt blikk mot samtiden. Uttrykket låner elementer av videoblogg og dokumentar, og har en frisk estetikk som kler tematikken godt. Filmskaperen kommenterer sin søken og sitt eget virke på selvironisk vis, og har en tydelig stemme, samtidig som filmen er allmenngyldig. Hva er «virkelighet» og hvordan finner vi den? Det gåtefulle målet antydes i tittelen.

Hedrende omtale gikk til to sterke filmer: No Man Is an Island, regissert av Ali Parandian, der særlig Runar Sørheims utsøkte foto imponerte juryen, og Eple av Yngvild Sve Flikke​, en vittig og godt spilt film med lekne fortellergrep.

Norsk filmkritikerlags jury har bestått av Le Nguyen (Filmmagasinet og juryleder) frilanser), Ida Madsen Hestman (frilanser) og Sveinung Wålengen (frilanser).

Liste over prisvinnere gjennom tidene finnes her, og alle juryenes sammensetning her. Liste over alle vinnerne under årets festival er her. Konkurranseprogrammet besto av følgende filmer.