FIPRESCI-prisen i Haugesund gikk til «Før frosten» fra Danmark

FIPRESCI-prisen under Den norske filmfestivalen i Haugesund gikk i år til danske Før frosten, regissert av Michael Noer.

Fra juryens begrunnelse:

«Årets filmer har vært av høy standard. Samtlige av juryens utvalgte favoritter presenterer dype etiske utfordringer. Juryens vinner er ikke bare en sterk moralsk beretning, men er en spennende fortalt historie med god kraft og med mange lag. Den har et eksotisk miljø og tematikk som også handler om dilemmaer for vår egen samtid. Ikke minst ser vi en strålende skuespillerprestasjon fra en godt voksen hovedrolleinnehaver.»

FIPRESCI-prisen tildeles beste nordiske film, og deles ut av en jury oppnevnt av det internasjonale filmkritikerforbundet FIPRESCI. Årets jury besto av Ida Madsen Hestman fra Norge, Tadeusz Szczepanski fra Polen og C. J. Johnson fra Australia.

Det nordiske programmet ser du her, inkludert omtalen av vinnerfilmen.

Dette er fjerde gang denne prisen deles ut i Haugesund. Tidligere vinnere ser du her.