Filmkritikerprisen i Grimstad til Alenevandrer

Filmkritikerlagets pris til beste kortfilm under Kortfilmfestivalen i Grimstad har gått til Alenevandrer, regissert av Kristian Bye Olsen. Prisen ble gitt i form av et kunstverk ved navn «Mindfulness» av Liz Ravn.

Her er juryens begrunnelse:
Årets kritikerpris går til en film som rører publikum og berører viktige samfunnstema, som viser at vi kan være på vårt sterkeste når vi deler vår sårbarhet med andre. Denne dokumentaren er en velredigert overlevelseshistorie, som med befriende letthet skildrer en kronglete veg fra dypeste fortvilelse til livsmestring. Bekjennelsen blir aldri privat, men vekker gjenkjennelse med sitt innblikk i ungdomsliv og drømmer. Vinneren krysser grensen fra vloggpost til narrativ kortfilm, og treffer publikum like godt i en kinosal som på en skjerm. Den unge filmskaperen taler i sin generasjons formspråk med en personlig erfaring og en filmatisk autoritet, som må lyttes til av alle.

Årets kritikerpris går til Alenevandrer av Kristian Bye Olsen.

Hederlig omtale går til en film som virkelig utforsker sitt medium med leken formbevissthet.  Sjangerfilmens klisjeer blir friske når de stykkes opp som et grafisk og kronologisk puslespill. Samtidig gjør formen det mulig å si noe om konstruksjonen av menneskelig minne, som gå langt ut over en spennende filmhandling.

Hederlig omtale går til Alt på en gang av Henrik Dyb Zwart.

Juryen besto av Abirami Logendran, Guri Kulås og Ida Madsen Hestman.

Liste over prisvinnere gjennom tidene finnes her, og alle juryenes sammensetning her. Liste over alle vinnerne under årets festival er her. Konkurranseprogrammet besto av følgende filmer.