Innsiden ut: Norsk filmkritikerlags seminar i Tromsø om filmmusikk

Hvor «synlig» er musikken i norsk film? Få svar på dette onsdag 17. januar kl 18.00 i Verkstedet, Kulturhuset i Tromsø. Seminaret er gratis og åpent for alle.

Norsk filmkritikerlag arrangerer årlig et seminar for publikum på Tromsø internasjonale filmfestival. I år vil seminaret fokusere på et av de mest undervurderte aspektene ved filmuttrykket: filmmusikk. Selv om musikken er et av de viktigste retoriske virkemidlene i en film, får den altfor sjelden oppmerksomheten den fortjener når vi snakker om film i offentligheten. Derfor vil vi arrangere et panel som ikke bare dreier seg om musikkens plass i filmen generelt, men også helt konkret hvordan filmmusikken skapes og hvordan bruken av denne praktiseres i Norge.

Panelet vil bestå av både komponister og regissører som har gjort seg spesielt bemerket det siste året: komponist Ola Fløttum (hovedkomponist Thelma), komponist Johannes Ringen (Thelma, Rett vest, Vikingane) og regissør Jonas Matzow Gulbrandsen (Skyggenes dal). Både Thelma og Skyggenes dal vises under festivalen så det er rikelig anledning til å høre på samtalene med musikken friskt i ørene!

Panelet modereres av Montages-journalist Thor Joachim Haga, en internasjonal kapasitet på filmmusikk og som står bak filmmusikk-podcasten Celluloid Tunes.