Å spille på virkeligheten: Norsk filmkritikerlags seminar i Tromsø om filmatisering av 22. juli-hendelsene

Seminaret avholdes onsdag 16. januar kl 18.00 i Verkstedet, Kulturhuset i Tromsø. Det er gratis og åpent for alle.

Det siste året har det kommet ut tre svært ulike filmer om 22.juli-hendelsene. På forskjellig vis, forsøker alle prosjektene å forholde seg til hvordan – eller hvorfor – man kan lage film i kjølvannet av den største volds- og terrorhandlingen på norsk jord etter andre verdenskrig. Netflix-filmen 22 July, regissert av Paul Greengrass, står foreløpig alene som spillefilm som har benyttet navn og historier til virkelige personer, og forsøker i utstrakt grad å forklare hva som skjedde.

I denne samtalen vil deltakerne reflektere rundt rolleskildringer i filmen, samt etiske problemstillinger knyttet til filmatiseringen. Samtalen ledes av skuespiller Maria Bock, som selv spiller en av rollene i filmen. I panelet deltar også Anders Danielsen Lie (har rollen som gjerningsmannen i filmen), Lara Rashid (politisk rådgiver AUF, deltar her som privatperson som portretteres i filmen) og Mads Outzen (PhD-stipendiat ved Face of Terror-prosjektet, NTNU).