Kritikeruken under Tromsø internasjonale filmfestival

Norsk filmkritikerlag har siden 1991 kuratert et eget sideprogram under Tromsø Internasjonale filmfestival med filmer som ikke har ordinær distribusjonsavtale for norsk kino. Filmene velges av fire norske filmkritikere og en spesielt invitert gjest fra utlandet som tar med seg en film fra sitt hjemland. (Her er listen over tidligere filmvelgere.) Filmene vises flere ganger, men personen som har valgt hver film vil holde en kort innledning til en av visningene.

Her er filmene, visningene og innledningene under årets festival. (Komplett liste over alle visningene står i lenken for hver film.)

Tirsdag 15. januar kl 15.00 i Verdensteatret: In the Middle of the River fra Tyskland/USA, valgt av Jan Storø.

Tirsdag 15. januar kl 20.00 i Fokus 4/3: Island of the Hungry Ghosts fra Tyskland/Storbritannia/Australia, valgt av Kaleem Aftab fra Storbritannia, årets utenlandske gjest, kritiker i The Independent.

Torsdag 17. januar kl 17.30 i Fokus 4/3: Life & Nothing More fra USA/Spania, valgt av Pernille Middelthon.

Fredag 18. januar kl 13.00 i Verdensteateret: Love and Shukla fra India, valgt av Oda Bhar.

Lørdag 19. januar kl 16.30 i Fokus 2/5: Mektoub, My Love: Canto Uno fra Frankrike/Italia, valgt av Sveinung Wålengen.